Nieuws & Persberichten

Bloem&zo eerste gecertificeerd duurzame bloemist in Drenthe

De Emmense bloemenspeciaalzaak Bloem&zo is de eerste gecertificeerde bloemist van de provincie Drenthe. Half februari sleepte eigenaresse Petra Jongman de status brons in de wacht van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Jongman is trots dat ze de eerste bloemist is in de provincie. "De Barometer is een stukje onderscheiding en het hoogst haalbare in de sector. Als bloemist wil ik meegroeien met de economie", zegt Jongman van Bloem&zo, een winkel waarmee ze zich richt op zowel laag-, midden- als hoogsegment. "Grote bedrijven gaan steeds meer duurzaam inkopen. Dat is een ontwikkeling waarin ik mee wil groeien."

In nog geen half jaar tijd certificeerde Jongman voor de Barometer Duurzame Bloemist, een keurmerk dat wordt erkend door de overheid. Het certificaat betekent niet alleen zoveel mogelijk duurzame bloemen en planten inkopen, maar ook dat de gekwalificeerde bloembinderijen maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Jongman paste in haar bedrijf onder meer de verlichting aan, waardoor 80 procent uit LED-verlichting bestaat. Ook zorgt ze voor afvalscheiding van papier, groenafval en plastic. Daarnaast gebruikt ze chloorvrij papier om de bloemen in te verpakken. Verder heeft ze bijvoorbeeld gerecycled glaswerk, zoals potjes en vazen.