Nieuws & Persberichten

Stilstaan bij een duurzame uitvaart

Een opvallende etalage van Uitvaartbloemist Momentum Florum aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag trekt de aandacht van voorbijrijdende automobilisten. Het lijkt erop dat de auto’s in de drukke straat net iets langer stilstaan dan normaal. In de etalage is een duurzame grafkist te zien, bedrukt met klaprozen en gevuld met weelderige bloemen.

Foto: John Navarro

De Uitvaartbloemist toont hiermee de behaalde certificering voor de Barometer Duurzame Bloemist. De bijzondere kist is aangeboden door CUVO uitvaartzorg.

Uitvaartbloemist Anneke de Mik: ‘Wij ervaren steeds vaker dat klanten duurzaamheid belangrijk vinden, óók bij de keuze van bloemstukken. Misschien denken mensen dat duurzaamheid vanzelfsprekend is bij een bloemist, maar voor de certificering voor de Barometer moeten wij aan veel eisen op het gebied van bedrijfsvoering voldoen. Wij kopen op de veiling bloemen met een duurzaamheidskeurmerk. Maar ook voldoen wij aan andere duurzaamheidseisen, zoals afvalscheiding, gebruik van groene energie en duurzamer transport. CUVO heeft in het assortiment mooie duurzame producten, zoals de kist die nu bij ons in de etalage staat. We zijn trots dat wij het op deze wijze kunnen presenteren.”

Directeur Frank Franse van CUVO vult aan: “Als uitvaartcoöperatie vinden wij het belangrijk om een goede invulling te geven aan de soms heel bijzondere wensen van nabestaanden, ook als het om duurzaamheid gaat. Bij ons kan men zo bijvoorbeeld kiezen voor een Tesla (elektrische) rouwauto, een assortiment duurzame kisten, biologische catering in ons volledig duurzaam ingerichte crematorium Haagse Duinen.”

Wij ervaren steeds vaker dat klanten duurzaamheid belangrijk vinden
Terug naar overzicht