Nieuws & Persberichten

Bloemenhuis Rogeab neemt duurzaam certificaat in ontvangst

Bloemenhuis Rogeab uit Bunschoten-Spakenburg is duurzaam gecertificeerd. Eigenaar en bloemist Els Heinen ontving de certificering Barometer Duurzame Bloemist status zilver uit handen van de wethouder van duurzaamheid en milieu Bert Koops.

Met het afgegeven certificaat van de Barometer biedt Heinen de garantie dat zij duurzaam onderneemt en een percentage duurzame bloemen inkoopt. Dit is ook belangrijk voor bedrijven die bij haar duurzaam willen inkopen. Het percentage duurzamere bloemen en planten wat Heinen inkoopt is bijna 48 procent. De bloemen hebben bijvoorbeeld de sociale en milieukeurmerken: MPS-A, EKO/Biologische keurmerk en Fairtrade/Max Havelaar. Jaarlijks worden gecertificeerde Barometer bloemisten gecontroleerd door een onafhankelijke instelling.

Zo'n certificaat zette mij wel aan het denken, aldus Heinen. "We kunnen toch niet op deze voet verder gaan? We wonen met zijn allen op deze planeet, maar we gaan er totaal niet netjes mee om. We doen allemaal maar, terwijl we zuinig moeten zijn op wat we hebben, ook voor onze kleinkinderen en toekomstige generaties!"

Vijf maanden heeft Heinen erover gedaan om de certificering duurzaamheid in de wacht te slepen. "Het ging eigenlijk wel een beetje vanzelf. We scheiden ons afval al en onze verlichting was al energiezuinig. Zo hebben we gasontladingslampen en is het logo op de buitenwand met LED-verlichting. Het hielp natuurlijk wel dat we een relatief nieuw pand hebben."

De winkel van de eigenaresse is negen jaar oud. Het is een ruim opgezette en moderne winkel van 120 m2 waar voor iedere prijsklasse iets te vinden is. Heinen hoopt verder een voorbeeld te zijn voor andere ondernemers. Ze geeft toe dat de kosten wel een drempel waren. "Verduurzamen zou geen extra geld moeten kosten. Dat is de omgekeerde wereld. Je zou er beloond voor moeten worden."

Bloemenhuis Rogeab is aangesloten bij het bloemistencollectief FloraNL. Aangesloten bloemisten hebben minimaal de intentie zich duurzaam te certificeren. "Zo werken we met elkaar aan duurzaamheid. Oftewel samen staan we sterk", benadrukt Heinen.


BEZOEKADRES
Bloemenhuis Rogeab
Kerkstraat 21
3751 AR Bunschoten
www.rogeab.nl

Wij moeten zuinig zijn op wat we hebben.
Terug naar overzicht