Nieuws & Persberichten

Duivenvoorde Bloemen beloond met certificaat Duurzame Bloemist

Duivenvoorde Bloemen in Deventer draagt voortaan het officiële stempel gecertificeerd duurzame bloemist. De bloemenwinkel behaalde niveau brons van de Barometer Duurzame Bloemist.

Krap een jaar na de aanmelding treedt de allround bloemenzaak toe tot het collectief van duurzame bloemisterijen. Het bedrijf 'verduurzaamde' het assortiment de voorbije maanden door aanzienlijk meer producten met verantwoorde keurmerken in te kopen, zoals Milieukeur, MPS-A, Fair Trade/Max Havelaar en EKO/Biologisch. Daarnaast besteedt de zaak ook meer aandacht aan onder meer afvalscheiding, elektriciteitsverbruik, hygiëne en verpakkingen.

De groeiende vraag naar duurzame producten vormde de directe aanleiding om te starten met het certificeringstraject. “We speelden dan ook al langer met het idee om ons te certificeren, maar wisten niet exact hoe we dit aan konden pakken. Toen FloraNL ons de kans bood om onze zaak te verduurzamen met duidelijke instructies hebben we dan ook niet getwijfeld”, aldus Simone Benneker die de zaak sinds 1999 samen met haar man Patrick runt.

Met de huidige status is het traject voor de leverancier van onder meer bruids-, bedrijfs- en rouwboeketten allerminst ten einde. De volgend stap is het bestaande inkoopkanaal nog verder te verduurzamen om zo op termijn een zilveren dan wel gouden certificering in de wacht te slepen. Het bronzen certificaat hangt al op een prominente plek in de zaak, laat de trotse bedrijfsleidster weten. “We staan ergens voor en dat willen we ook actief uitdragen.”


BEZOEKADRES

Duivenvoorde Bloemen
Diepenveenseweg 33
7413 AK Deventer
www.duivenvoordebloemen.nl

We staan ergens voor en dat willen we ook actief uitdragen.
Terug naar overzicht