Nieuws & Persberichten

Bloemmarie viert 10-jarig bestaan met gouden certificaat Barometer Duurzame Bloemist

De bloemist Bloemmarie uit Eindhoven bestaat 10 jaar en ontving op woensdag 21 november van wethouder Jan van der Meer het certificaat voor Barometer Duurzame Bloemist niveau Goud.

"Verduurzamen waar het kan, dat vind ik een logische stap in deze tijd van meer bewustzijn," zegt Marieke Verhees, eigenaresse van de Eindhovense bloemenzaak Bloemmarie. "Ik ben heel blij dat ik met mijn werk, met mijn eigen bloemenzaak, op deze manier een steentje kan bijdragen aan een betere toekomst. En dit certificaat is een prachtige kroon op ons werk. Een mooie manier om ons 10-jarig bestaan deze week te vieren!"

Barometer certificering MVO

Met de Barometer certificering staat zwart-op-wit dat bloemisten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en dat zij een percentage bloemen en planten met duurzame keurmerken inkopen. Het percentage aan meer verantwoorde bloemen en planten van Bloemmarie is 55 procent. Daarmee zit zij ruim boven de 50% die geëist wordt voor de certificering Goud.

Marieke koopt vooral bloemen en planten in met de keurmerklabels: MPS-A, Biologisch/EKO, On the way to PlanetProof en Fairtrade. Hiermee neemt de bloemiste milieu- en sociale verantwoording in acht. Daarnaast paste de onderneemster de afgelopen jaren het pand aan met dubbele beglazing, nieuwe airco en cv-ketel. Ook switchte ze voor al haar verlichting naar LED, neemt ze groene stroom af, doet ze aan afvalscheiding en veranderde ze haar schoonmaakmiddelen, zodat deze niet schadelijk zijn voor het milieu.


> Bloemmarie

Verduurzamen, dat vind ik een logische stap in deze tijd van meer bewustzijn.
Terug naar overzicht