Nieuws & Persberichten

Bloembinderij 'De Eeuwige Lente' bekroond met duurzame status.

Eind december is bloembinderij De Eeuwige Lente van eigenaar Chris Derksen gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. Daarmee is de eerste gecertificeerd duurzame bloemist van de gemeente Apeldoorn een feit.

De certificering toont aan dat bloemisten met dit keurmerk duurzaam inkopen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op 14 januari kreeg hij het certificaat officieel uitgereikt door wethouder Sandmann. Deze wethouder van de gemeente Apeldoorn heeft duurzaamheid in zijn portefeuille.

Fotografe: Renee Krijgsman

Verduurzaming

Chris en zijn vrouw Marjolein hadden al veel gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid voordat ze begonnen met de certificering. Zo werd er al actief gedaan aan afvalscheiding en was twee jaar geleden alle verlichting in de winkel al vervangen voor duurzame LED verlichting. Ook hield eigenaar Chris rekening met de inkoop en werkte hij al graag samen met duurzame, bij voorkeur Nederlandse, kwekers. Hij kocht dus al veel bloemen in met keurmerken als biologisch/EKO, Fairtrade/Max Havelaar en MPS-A(+). Hoofdzakelijk ging het nog om de administratieve vastlegging. Daarin werd Chris met zijn team ondersteund door Fleurop, waar de winkel bij aangesloten is.

Inkoop

De winkel draagt momenteel de zilveren status. Goud kwam in de buurt, maar Chris wil zich niet teveel beperken qua inkoop. “Het aanbod bloemen met een keurmerk is bij kleine kwekers nog minimaal”, aldus Chris, “Voor de grote kwekers is het makkelijker om bloemen te certificeren. Voor de kleine kwekers is dat toch kostbaarder, waardoor ze buitenspel komen te staan. Dit terwijl ze een net zo goed product kunnen leveren of zelfs beter. Omdat ik een mooi breed assortiment bloemen wil aanbieden aan mijn klanten, heb ik er dus bewust voor gekozen om voor zilver te gaan.”

Bewustwording

Met de certificering hoopt Chris verder ook andere mensen en bedrijven aan te moedigen bewuster te worden. Hij wil anderen graag aanzetten om beter op het sociale en milieu-aspect te letten als zij iets kopen of verkopen. Hij is erg trots op de certificering: “Dit is een bekroning op èn waardering voor ons werk als hecht team”

Dit is een bekroning op èn waardering voor ons werk als hecht team.
Terug naar overzicht