Nieuws & Persberichten

Topbloemen.nl staakt kopie van keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Topbloemen.nl, een online kanaal voor bloemenverkoop waarbij 350 bloemisten zijn aangesloten, stopt het certificatieschema ‘Green Florist shop’, op aandringen van SMK.

Gebleken is dat Green Florist shop vrijwel geheel is overgenomen van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Topbloemen heeft SMK toegezegd het schema ongeldig te verklaren en het enig uitgegeven certificaat terug te trekken.

Auteursrecht certificatieschema's

SMK staat niet toe dat certificatieschema’s deels of geheel worden overgenomen, omdat op de schema’s auteursrecht rust. Alleen betrouwbare en gevalideerde certificaten worden onder accreditatie afgegeven. De Raad voor Accreditatie ziet daar ook bij certificerende instellingen op toe.

Breed draagvlak
De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, maatschappelijke organisaties (NGO’s), branchespecifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

Oog voor de maatschappij
Met het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ tonen op dit moment meer dan 80 bloemisten aan dat zij oog hebben voor de maatschappij waarin zij actief zijn en daarom duurzaam ondernemen. Dit doen zij door een duurzamere bedrijfsvoering en door de inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten.

Meer dan 80 bloemisten gecertificeerd

Meer dan 80 bloemisten gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist

Terug naar overzicht