Nieuws & Persberichten

Nieuwe datum hoorzitting Barometer Duurzame Bloemist

Het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist wordt herzien. SMK heeft, na evaluatie van de huidige criteria, en in overleg met de begeleidingscommissie voorstellen opgesteld voor de herziening van het certificatieschema.

De eerder geplande hoorzitting in mei is vanwege een aantal afmeldingen uitgesteld naar een latere datum. Wij nodigen u graag uit voor de hoorzitting op de nieuwe datum: donderdag 20 juni 2019.

Openbare hoorzitting op 20 juni

Voordat het College van Deskundigen agro/food plantaardig de criteria definitief vaststelt, organiseert SMK een openbare hoorzitting waar belangstellenden hun reactie kunnen geven op de concept criteria. De inbreng van deze hoorzitting wordt meegewogen door het College van Deskundigen agro/food Plantaardig bij het definitief vaststellen van het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist.

Aandachtpunten herziening

De volgende aandachtspunten komen tijdens de hoorzitting onder andere aan de orde:

  • Ambitieverhoging, door stimuleren van meer inkoop van bepaalde keurmerken. Dit betreft het uitfaseren van MPS-A en extra inkoop van keurmerken die kritieke gewasbeschermingsmiddelen niet toestaan (biologisch, On the way to PlanetProof en MPS-A Natural Protected).
  • Nieuwe eis voor transport met auto’s met een schonere motor.
  • Nieuwe keuzemaatregel voor duurzamer steekschuim. Deze maatregel wordt op termijn verplicht.
  • Aanpassing van het criterium over het gebruik van verf, glitters en wax door bloemisten.

De hoorzitting Barometer Duurzame Bloemist vindt plaats op:

Donderdag 20 juni 2019 10:00 – 11:30 uur
Locatie: SMK – Bezuidenhoutseweg 105 in Den Haag
Route: https://www.smk.nl/723/contact/contactgegevens-en-route.html

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden per e-mail (smk@smk.nl) of door het antwoordformulier in te vullen via deze link. Wij sturen het conceptschema met de voorgestelde wijzigingen voor de hoorzitting vooraf naar u toe.

Indien u opmerkingen heeft bij het huidige schema kunt u dit per e-mail of op het antwoordformulier aangeven. Neem voor vragen contact op met SMK (tel. 070-3586300, smk@smk.nl).

Terug naar overzicht