Nieuws & Persberichten

100e certificaat Barometer Duurzame Bloemist feestelijk uitgereikt door Gaston Starreveld van de Nationale Postcode Loterij

Sanne Vonk van bloemist ’t Hof van Hoornaar kreeg gisteren van Gaston Starreveld van de Nationale Postcode Loterij het 100e certificaat uitgereikt van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame BloemistSanne Vonk van bloemist ’t Hof van Hoornaar kreeg gisteren van Gaston Starreveld van de Nationale Postcode Loterij het 100e certificaat uitgereikt van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Sanne Vonk nam met plezier het 100e certificaat in ontvangst. Zij gaf aan dat zij intensief heeft meegewerkt aan het behalen ervan en raakte er tijdens dit proces steeds enthousiaster over. Vooraf zag zij behoorlijk op tegen het certificeringstraject, maar in de praktijk bleek dit reuze mee te vallen. Zij riep bloemisten dan ook op “om vooral te gaan voor dit certificaat!”.

De Nationale Postcode Loterij en Stichting Doen staan aan de wieg van de Barometer Duurzame Bloemist en ondersteunden financieel de ontwikkeling ervan. Samen met SMK – de beheerder van het keurmerk – werd een feestelijk event georganiseerd voor uitreiking van dit 100e certificaat.

Tijdens het event was er een aantal interessante sprekers die hun visie gaven op wat de Barometer onder meer betekent voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en duurzamer ondernemen:

  • Tatiana van Lier van Stichting Doen gaf een toelichting op de doelstelling van de organisatie en hoe dat vorm krijgt in ondersteuning van projecten zoals de Barometer Duurzame Bloemist.
    Tatiana van Lier van Stichting Doen

  • Henk HouwelingHenk Houweling, zelfstandig bloemist en één van de founding fathers van de Barometer Duurzame Bloemist gaf duiding aan het belang van een onafhankelijk keurmerk.

  • Gijs Dröge, directeur van SMK, sprak o.a. over de maatschappelijke draagkracht van keurmerken, Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en de groei van de Barometer. Intussen is die al gestegen naar een landelijke dekking van zo’n 125 gecertificeerde bloemisten. Ook gaf Gijs aan dat de Barometer belang heeft in de gehele keten. De vraag naar duurzamer geteelde bloemen met een productkeurmerk neemt immers fors toe door de inkoopkracht van de gecertificeerde bloemisten.
    Gijs Dröge, directeur van SMK

  • Eva Froger, Sustainability Professional bij GreenLeaveEva Froger, Sustainability Professional bij GreenLeave gaf een toelichting over het belang van een duurzamere uitvaart. Natuurlijk kwam daarbij het verduurzamen van rouwwerk aan bod.

Meer info

Bloemisten, ga vooral op voor dit certificaat!
Terug naar overzicht