Nieuws & Persberichten

Berends Bloemsierkunst gecertificeerd Duurzaam Bloemist

Ralf en Bianka Berends in Mill behaalden begin deze week het Zilveren certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist. Een garantie dat de gediplomeerde bloembinder duurzamer onderneemt én duurzamer inkoopt.

Zij vonden dat ze niet achter mochten blijven, het is een stuk bewustwording van je eigen bedrijf en natuurlijk is het milieutechnisch ook beter. "We waren al behoorlijk bewust bezig maar doordat alles zwart-op-wit komt te staan word je je nog bewuster, belangrijk voor Mens én Milieu”, aldus een hele blije Ralf Berends. 

Met dit certificaat geven ze de garantie af dat bedrijfsvoering en inkoop van duurzame bloemen en planten duurzamer zijn. Keurmerken die worden ingekocht zijn onder meer: EKO/Biologisch, On the way to Planet Proof, MPS-A(+) én Fairtrade / Max Havelaar.  

Ralf: “Naast dat we doen aan afvalscheiding, een groene energieleverancier, LED-verlichting, verantwoorde verpakkingsmaterialen en fairtrade snijbloemenvoeding kopen we bloemen in bij telers en groothandel die steeds meer werken aan duurzaamheid en waar mogelijk en beschikbaar met biologische bloemen". 

Volgende maand leggen ze bij Berends Bloemsierkunst zo’n 40 zonnepanelen op onze daken en verzorgen voor een groot gedeelte hun eigen energie.  

Bloemisten die gecertificeerd zijn worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke instanties. “Er zijn onaangekondigde controles en we zullen daarom telkens weer moeten bewijzen dat we dit certificaat waardig zijn. Dáár gaan we voor! Nu kunnen wij met nog meer trots zeggen: Bloemen waar je blij van wordt”. 
 

Meer informatie:

Terug naar overzicht