Nieuws & Persberichten

Bloemen Groot Jebbink Ruurlo behaalt goud bij Barometer Duurzame Bloemist

Super trots zijn ze bij Bloemen Groot Jebbink in Ruurlo. Vandaag mochten zij het certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist in ontvangst nemen. Met dit onafhankelijke keurmerk tonen bloemist aan dat zij duurzaam ondernemen. 

“Geweldig”, reageert Anita Groot Jebbink enthousiast. “Dit certificaat is de kroon op ons werk. Want je krijgt dit certificaat niet zomaar. Onze producten voldoen aan de eisen van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist van SMK. Een groot deel van de bloemen die we verkopen moeten duurzaam geteeld zijn, zoals On the way to PlanetProof en Biologisch gecertificeerde bloemen. 

Daarnaast moet je bedrijfsvoering duurzaam verlopen. Zo scheiden we afval, zijn we overgestapt op groene stroom en hebben we alles vervangen door ledverlichting waardoor ons energieverbruik aanzienlijk is verminderd, Ook gebruiken we geen chloor meer maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en bezorgen we duurzaam. Als bloemist werk je dagelijks met producten uit de natuur en als we ook in de toekomst willen genieten van bloemen moeten we zuinig met de aarde omgaan.”

Afhankelijk van het aantal punten, krijgt een bloemist een bronzen, zilveren of gouden niveau. Afgelopen maand was het dan zover en is er zowel een administratieve als visuele audit uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Groot Jebbink werd bekroond met het gouden niveau en het certificaat is 3 jaar geldig.

Anita Groot Jebbink: “Daar zijn we natuurlijk super trots op. Met dit onafhankelijke keurmerk toon je als bloemist aan dat je oog hebt voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt.” 

Met het certificaat toont Bloemen Groot Jebbink aan dat zij voldoen aan alle eisen van de Barometer Duurzame Bloemist. Er zijn eisen die gaan over: 

  • Duurzaam assortiment bloemen en planten
  • Afval(scheiding) en verpakkingen
  • Duurzame energie en -besparing
  • Milieuvriendelijke schoonmaak
  • Duurzamer transport en bezorging
  • Zorg voor medewerkers

De eisen komen tot stand in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, maatschappelijke organisaties (NGO’s), branchespecifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

Meer informatie:

Foto en artikel van Achterhoek Nieuws

Terug naar overzicht