Hulp bij certificeren

Bloemisten die hun duurzamere bedrijfsvoering en duurzamere inkoop willen borgen met een certificaat, kunnen dat doen via het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Onafhankelijke certificatie-instellingen voeren de controles uit op basis van het certificatieschema.

Voor de Barometer zijn er met certificatie instellingen licentieovereenkomsten gesloten. De controle en certificatie wordt uitgevoerd volgens de Europese normen voor productcertificatie (ISO/IEC 17065). Certificatie vindt plaats onder toezicht van de Raad voor Accreditatie.

Procedure

Voor certificering moet een bedrijf een aantal stappen volgen. Uitgebreide informatie over de procedure en de specifieke eisen per productgroep staan in de Barometer certificatieschema's en in de Algemene eisen

 

Offerte

Vraag offertes aan bij één of meerdere certificatie instellingen die een licentie hebben met SMK.

Opdracht

Geef op basis van de offerte(s) aan één van de certificatie instellingen de opdracht.

Dossier

De certificatie instelling verzoekt het Barometer dossier aan hen te overleggen. De certificatie instelling controleert het aangeleverde dossier. Voor sommige productgroepen wordt een intakecontrole op het bedrijf uitgevoerd.

Certificaat

Als de certificatie instelling vaststelt dat wordt voldaan aan alle criteria, ontvangt u van hen het Barometer certificaat. Vervolgens is er elk jaar een herkeuring.

Support

Bloemisten kunnen zich individueel aanmelden voor certificering. Ook is er een aantal bloemistenorganisaties die bloemisten daarbij behulpzaam kunnen zijn. Klik op de logo's voor meer informatie.

 

 

 

 

Filmpje: Tips & tricks

Floweracademy.nl produceerde een filmpje waarin de keten (handel, bloemist, studie) tips & tricks geven over de Barometer Duurzame Bloemist.